Oradea: Preluarea Semnăturilor fizice pentru Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice

Anemari-Helen Nițu, Expertul de Advocacy al Federației #SenioriNet, a avut o întânire importantă cu doamna Miorița Săteanu, Cetățean de Onoare al Municipiului Oradea. Scopul acestei întâlniri a fost colectarea listelor de semnături în sprijinul Cartei Albe a Drepturilor Persoanelor Vârstnice din România.

Comunitatea locală și-a arătat sprijinul prin sute de locuitori din Oradea care au contribuit cu semnăturile lor pentru sprijinul drepturilor persoanelor vârstnice.

Expertul de Advocacy al Federației #SenioriNet s-a întâlnit și cu domnul Tiberiu Fenesi – Secretarul General al Instituției Prefectului Bihor. Domnul Fenesi este responsabil de prezidarea Comisiei de Dialog Social din județul Bihor și coordonează Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice din aceeași regiune.
Întâlnirea a avut ca scop dezbaterea Cartei Albe a Drepturilor Persoanelor Vârstnice și analiza generală a situației persoanelor vârstnice din județul Bihor.

Deși îmbătrânirea populației reprezintă un fenomen îngrijorător la nivel European, în România, bunăstarea persoanelor vârstnice nu constituie o prioritate pe agenda publică iar drepturile acestora sunt puțin promovate și cunoscute, ceea ce poate conduce la ignorarea sau încălcarea lor.

De aceea, #FederațiaSenioriNET vă invită să vă alăturați demersului său pentru a urca pe agenda publică din România problematica vârstnicilor semnând adeziunea pentru susținerea Cartei Albe a Drepturilor Persoanelor Vârstnice din România.

Semnează și tu aici: https://seniorinet.ro/semneaza-pentru-carta-alba/

#ÎmpreunăSchimbămDestine

Fiecare semnătură aduce o schimbare, iar acest efort colectiv poate influența deciziile politice în favoarea unei bătrâneți demne și active.

Povestește mai departe