Peste 23.000 de semnături pentru Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice!

În premieră în România, SenioriNET a elaborat Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice, promovată printr-o amplă campanie de conștientizare. Această inițiativă a obținut susținerea a aproximativ 23.400 de semnături, atât în format online, cât și fizic, evidențiind importanța și sprijinul comunității pentru drepturile persoanelor vârstnice.

Noi, la Federația SenioriNET promovăm în continuare respectarea drepturilor persoanelor vârstnice. Scopul acestei inițiative este să sensibilizăm opinia publică, autoritățile și persoanele vârstnice cu privire la necesitatea urgentă de a schimba percepțiile asupra îmbătrânirii. Persoanele vârstnice nu reprezintă o povară pentru societate, ci sunt resurse valoroase! Prin Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice din România, dorim să subliniem dreptul la o bătrânețe demnă, autonomă, activă și utilă.

Ne exprimăm recunoștința față de toți cei implicați în acest proiect și subliniem angajamentul nostru continuu pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice în România. Vom milita în continuare pentru finanțarea coerentă și sustenabilă  a serviciilor de asistență socială pentru persoanele în vârstă din România și pentru sprijin instituțional adecvat pe termen lung. Scopul nostru este o societate în care fiecare individ, indiferent de vârstă, se simte valorizat și îngrijit.

Link cu rezultatele proiectului –  comunicat de presă

Povestește mai departe