Consultări asupra Cartei Albe la Oradea

Instituția Prefectului Bihor, avându-l ca amfitrion pe domnul subprefect Pavel Emilian, în cadrul Comitetului Consultativ cu Persoane Vârstnice, a găzduit Federația SenioriNET, astăzi 14 octombrie, la lansarea spre dezbatere a Cartei Albe a Drepturilor Persoanelor Vârstnice din România.

Prin intermediul Cartei Albe, Federația SenioriNET propune respectarea unor drepturi primordiale, întrucât un număr mare de vârstnici trăiește în condiții de viață foarte dificile, fără posibilitatea de a acoperi integral, din pensie, necesarul de alimente, medicamente sau utilități lunare.

Relația persoanelor vârstnice cu instituțiile statului este vitală în societatea contemporană. Unele instituții au drept activități: analiza vieții pensionarilor, analiza pensiilor și sistemul de sănătate.

În acest context, tehnologia poate facilita relația celor două entități, asigurând canale de comunicare utile, în identificarea problemelor cu care se confruntă vârstnicii.

Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice rămâne în dezbatere și își propune ca, la nivel național, să strângă 10.000 de semnături de susținere pe parcursul următorului an.

Povestește mai departe