Acum construim viitorul! Atelier de planificare strategică pentru Federația SenioriNET

În perioada 23-25 septembrie a avut loc la Predeal, workshopul de planificare strategică al Federației SenioriNET organizat în cadrul proiectului “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România”.

30 de reprezentanți din 21 de organizații membre ale Rețelei au răspuns la întrebarea “De ce este nevoie de o federaţie a ONG-urilor care oferă servicii pentru persoanele vârstnice?”.

Astfel, s-a conturat viziunea Federației: servicii socio-medicale accesibile, de calitate și sustenabile, pentru fiecare vârstnic din România.

Pentru a atinge acest deziderat, Federația SenoriNET și-a asumat ca misiune să contribuie la creșterea accesului tuturor persoanelor vârstnice din România la servicii socio-medicale profesioniste, moderne și adaptate nevoilor acestora.

Pentru următorii 5 ani, Federația SenioriNET și-a propus ca obiective:

  1. Creșterea și consolidarea capacității membrilor de a oferi servicii sustenabile beneficiarilor lor.
  2. Creșterea calității serviciilor socio-medicale furnizate persoanelor vârstnice, prin construirea unui cadru de funcționare și finanțare a acestora.
  3. Realizarea unei analize privind situația persoanelor vârstnice din România și a nevoilor acestora.
  4. Creșterea vizibilității Federației și a membrilor săi, prin diseminarea de informații privind activitățile derulate și evoluția situației beneficiarilor seniori.
  5. Poziționarea ca partener strategic de dialog cu actorii sociali interesați, privind drepturile persoanelor vârstnice.

Dorim ca în 2027 Federația SenioriNET să reprezinte una dintre cele mai puternice voci în slujba vârstnicilor din România, un vector de schimbare în sistemul de servicii socio-medicale.

Credem că fiecare dintre noi merită să îmbătrânească demn și să fie văzut ca un membru valoros al comunității din care face parte.

 

Galerie de imagini

Povestește mai departe