Update Agenda de eveniment (Conferință lansare proiect)

Ne face o deosebită plăcere să anunțăm prezența domnului Makkai Péter János, Secretar de Stat, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în calitate de Speaker la Conferință.

Tema abordată va fi dedicată reformelor în asistența persoanelor vârstnice.

Extras din discurs: “Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), în parteneriat cu serviciile publice de asistență socială și cu societatea civilă propun și implementează măsuri specifice domeniului asistenței sociale orientate către incluziunea socială a persoanelor, grupurilor și comunităților vulnerabile, inclusiv pentru persoanele vârstnice în nevoie. Este esențial să identificăm și să abordăm împreună, la nivel național, provocările cu care se confruntă cei mai vulnerabili oameni.

Sistemul de asistență socială trece printr-o transformare radicală în care accentul este pus pe măsuri de prevenție, precum și pe furnizarea de servicii sociale, în acord cu nevoile sociale identificate la nivelul fiecărei categorii sociale.

Rolul definitoriu în acest demers îl au profesioniștii din domeniul social, în rândul cărora se include și asistentul social, ca specialist care abordează individual sau în echipa multidisciplinară problematica socială.”

 

Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

Vă reamintim că evenimentul se va desfășura online (zoom), joi 3 iunie 2021, începând cu ora 10.00.

Povestește mai departe