SenioriNET – Federația furnizorilor de servicii pentru persoane vârstnice trage un semnal de alarmă asupra stării de sărăcie în care trăiesc seniorii din România!

Astăzi, 1 octombrie, la nivel mondial, se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Ar trebui sa fie un motiv de bucurie și sărbătoare, o zi în care îi cinstim pe seniori. Din păcate, această situație rămâne un ideal pentru majoritatea celor cu vârsta de peste 65 de ani din România, care se confruntă cu săracie, boli, marginalizare și singurătate, numărând zilele rămase până la încasarea  pensiei.

Ne doare și ne îngrijorează indiferența politicienilor față de această categorie de vârsta  și preocuparea legată doar de prelungirea vârstei de pensionare, fără recunoașterea realității vieții vârstnicului din România.

Federația SenioriNET se angajează într-un demers la finalul căruia fiecare vârstnic din Romania să poată beneficia de servicii socio-medicale accesibile, de calitate și sustenabile. Vizăm creșterea calității serviciilor socio-medicale furnizate persoanelor vârstnice, prin construirea unui cadru de funcționare și finanțare a acestora și poziționarea ca partener strategic de dialog cu actorii politici și sociali interesați, privind drepturile persoanelor vârstnice.

Vom fi prezenți la consultări și vom veghea asupra deciziilor politice, subliniind prin toate mijloacele, că este necesar să se ia măsuri care răspund nevoilor vârstnicilor și care corespund realității.

Dorim ca în 2027 Federația SenioriNET să reprezinte una dintre cele mai puternice voci în slujba vârstnicilor din România, un vector de schimbare în sistemul de servicii socio-medicale. Credem că fiecare dintre noi merită să îmbătrânească demn și să fie văzut ca un membru valoros al comunității din care face parte.

Comunicatul de presă poate fi accesat integral aici.

Povestește mai departe