Faceți cunoștință cu membrii SenioriNET: Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Omenia București – C.A.R.P. Omenia

Înfiintata în 1952, sub denumirea de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, nr. 6, București, în prezent, Asociația C.A.R.P. “OMENIA” are peste 42.000 de membri, în București și județe limitrove.

Organizație neguvernamentală de întrajutorare mutuală și protecție socială pentru persoanele vârstnice, Asociația se implică constant în acțiuni și activități de promovare a îmbătrânirii active.

Centrul de zi “Omenia” este destinat membrilor pentru socializare și petrecerea timpului liber prin diverse activități distractive, creative și spirituale. Asociația are în proprietate și o casă de odihnă în județul Dâmbovița “Casa de Odihnă Pucioasa” destinată pentru activități de recreere și de refacere medicală.

În cadrul programelor sociale, CARP Omenia distribuie mijloace ajutătoare, sub formă de împrumut (fotolii rulante, cârje, cadre de mers, bastoane, scaune de baie etc.) persoanelor care au nevoie. Cei asistați, cu venituri mici și foarte mici, primesc și ajutoare materiale constând în articole de curățenie.

Membrii Asociației beneficiază de sprijin financiar în caz de spitalizare, tratamente de refacere (după accidente sau boli grave), tratamente stomatologice.

Asociatia desfășoară programe de asistență socială (îngrijire la domiciliu) și de asistență medicală (medicină de familie și stomatologie) pentru membrii mai în vârsta, cu probleme deosebite de sănătate sau care risca izolarea socială.

Motto – PRIN NOI OMENIA EXISTA

Povestește mai departe