Cum se raportează organizațiile membre la Federație

Când auziți de SenioriNET, la ce va gândiți prima dată? ”La o federație mult visată pe care o încurajăm și o susținem și o apreciem foarte mult din perioada în care era și încă este o coaliție. O așteptăm formalizată și puternică de multă vreme pentru că ea e vocea sistemului de îngrijire și trebuie să existe neapărat.”

”Dacă reușim să devenim o federație, dacă dăm dovadă de perseverență și seriozitate în ceea ce înseamnă activitatea de lobby și advocacy în special pe componenta legislativă, și ulterior pe componenta de aplicare a legii la nivel local cât mai unitar cred că vom avea mult de câștigat. (…) Dacă o să începem să avem intervenții pe ce înseamnă acțiuni care ating domeniul serviciilor sociale nu avem cum să nu avem un câștig pe termen lung cu toții.”

”Îl văd ca un mare grup de suport într-un fel, odată pentru că cam toți am fost într-un proces de decimare și de rezistență pe poziții, mulți dintre furnizori și-au închis porțile și cred că e momentul să ne repliem, să ne repoziționăm, să ne aliem și să spunem lucrurilor pe nume. (…) Să fie un loc în care să ne putem sfătui, să ne putem plânge unul altuia, o parte de găsire de soluții pentru diverse probleme.”

”Mi-a prins foarte bine perioada din SenioriNET în care ne întâlneam, făceam campanii comune, încercam să intervenim pe diverse subiecte. Am învățat lucruri noi. Să îmi depășesc niște praguri presetate, să ies din zona de confort și să fiu mai activă și mai prezentă pe domeniul de asigurare a sustenabilității serviciiilor, de analiză și intervenție pe parte de legislație și totodată pe partea de contractare de servicii.”

”Sunt ferm convins că un om este deschis să investească energie și ani de viață acolo unde are și pasiune. (…) Fiecare om are deja o pasiune ca să fie aici. Trebuie generat cadrul și spațiul. (…) Pârghiile prin care să nu se lase la întamplare interacțiunea și să o facă cât mai de calitate. Într-o căsătorie de interes să apară și să se consolideze pasiunea este puțin probabil. Este esențială identificarea pasiunilor în rețea – cine are pasiune pentru ce. Acordarea de teren pentru această pasiune.

Povestește mai departe