Conferință de lansare a proiectului „Federația SenioriNet – ONGuri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!”

Confederația Caritas România în parteneriat cu Asociația Four Change, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj vă invită la Conferința de lansare a proiectului „Federația SenioriNet – ONGuri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!”

Joi, 3 iunie 2021, între orele 10.00 – 12.00 vă așteptăm cu drag la discuții. Evenimentul se va desfășura online, pe platforma ZOOM.

Înscrierile se fac accesând linkul:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNzlHJrfbRR58vijoyxFAx6LxJBOMNHmbsOEgV8COg3pKxGg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628

Termen limită 31 mai 2021.

 

Agendă eveniment:

10.00 Deschiderea evenimentului

Doina Crângașu, Manager de proiect / Director executiv Caritas România

 

10.05 – 10.15 Active Citizens Fund Romania (ACF), program de finanțare dedicat ONG

Anca Nicovescu, Director de program

 

10.15 – 10.25 Rețeaua SenioriNet: Trecut – Prezent – Viitor

Doina Crângașu, Manager de proiect

Mariana Oancea, Responsabil rețea SenioriNet

 

10.25 – 10.35 Reforme în asistența persoanelor vârstnice

Makkai Péter János, Secretar de Stat Ministerul Muncii și Protecției Sociale

 

10.35 – 11.15 De la politicile și strategiile naționale la realitatea de la nivel local. Bune practici în asistența și îngrijirea persoanei vârstnice din România și provocările întâmpinate de furnizorii locali

Aurelia Pasăre, Președinte Asociația Four Change (Regiunea Sud Muntenia)

Gabriela Achihăi, Președinte Fundația de Sprjin Comunitar Bacău (Regiunea Est)

Nicoleta Palcu, Coordonator  Ingrijjiri Socio-Mediale, Caritas Blaj (Regiunea Centru)

 

11.15 – 11.30 Soluții propuse. Model de contractare a serviciilor adresate persoanelor vârstnice

Aurelia Pasăre, Președinte Asociația Four Change

 

11.30 – 11.45 Perspective: Cum putem construi împreună sustenabilitatea ONGurilor furnizoare de servicii adresate persoanelor vârstnice din România

 

11.45 – 12.00 Discuții. Întrebări din partea participanților

 

12.00 Încheierea evenimentului

 

Proiectul este derulat de Confederația Caritas România în parteneriat cu Asociația Four Change, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității ONG-urilor și sectorului societății civile.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații, accesați www.eeagrants.org.

 

 ***

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și cresterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând, în același timp, relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Povestește mai departe