Caritas Iași: Retrospectiva programului servicii de îngrijire la domiciliu (2021) și perspective

Marți, 18 ianuarie 2022, în Sala Albastră a Centrului de Plasament Sfântul Iosif, membrii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași au participat la un eveniment care a constat în celebrarea realizărilor din anul 2021 și conturarea perspectivei pentru anul ce tocmai a început.

În 21 de ani de activitate, îngrijirea la domiciliu a presupus implicare şi responsabilitate socială, angajare şi devotament pentru oameni şi sănătatea lor, o misiune presărată cu multă dăruire şi pasiune pentru slujirea aproapelui. În 2021, personalul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu, format din aproximativ 60 de angajați, a asistat peste 1300 de beneficiari cu grade diferite de dependenţă, ce suferă din cauza stării de sănătate, a singurătăţii şi a stării materiale precare.          

În cadrul evenimentului, Pr.Iosif Iacob directorul general al Asociației a adresat un cuvânt de elogiu și încurajare celor prezenți: “Dragilor, trebuie să conștientizați valoarea pe care o aveți, valoare ce constă în ceea ce purtați în adâncul ființei voastre. Cum voi ați ales să fiți atenți la ce se întâmplă în jur, aveți o sensibilitate și o valoare aparte ce generează  împlinire și bucurie celorlalți. Sperăm să fim cu toții picături și izvor de viață pentru cei aflați în suferință. Vă mulțumesc pentru spiritul cu care v-ați alăturat misiunii noastre.”

Povestește mai departe