Membrii SenioriNET nu sunt indiferenți situației din Ucraina

Confederația Caritas România și organizațiile Caritas diecezane/eparhiale din zonele de graniță s-au mobilizat în cel mai scurt timp și oferă asistență refugiaților. Astfel:

  • Centrul de primire Caritas „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Siret a găzduit până acum peste 260 de persoane care au intrat în țară prin vama Siret. Centrul oferă cazare, masă și sprijin pentru cei care își continuă drumul către alte țări.
  • Centrele de primire din Sighetu Marmației, Strâmtura (jud. Maramureș) și Botiz (jud. Satu Mare) au găzduit până acum peste 640 de persoane, pentru una sau mai multe nopți. Toate persoanele cazate au beneficiat de mâncare și au avut la dispoziție facilități pentru igiena personală.
  • Alte 100 de persoane au fost cazate în mai multe adăposturi oferite în județul Iași.
  • În Sighetu Marmației funcționează un centru social dedicat refugiaților cărora li se oferă consiliere, facilități de comunicare (acces la internet) și acces la o spălătorie.
  • În București, o echipă Caritas preia refugiații (cei mai mulți dintre aceștia fiind din alte state, care încearcă să ajungă acasă) de la gară și îi transferă la ambasadă, la adăposturi sau la aeroport.
Povestește mai departe