Faceți cunoștință cu membrii SenioriNET

Maltez Aiud derulează o serie de programe în beneficiul celor aflaţi în nevoie – vârstnici, bolnavi, persoane cu dizabilităti, pentru a-i ajuta să ducă o viaţă demnă.

În viziunea lor, bătrânețea ar trebui să fie pentru toți un timp de har, de introspecție și reapropiere de credința în Dumnezeu și de cei dragi.

Între veniturile prea mici și lipsa sprijinului din partea familiei sau a statului, prea puțini vârstnici din România au șansa unor zile liniștite. Mâna pe care le-o întind este singurul gest de apreciere și recunoștință pe care îl primesc mulți dintre beneficiarii programelor pentru seniori. E modul lor de a le reda demnitatea.

Voluntarii maltezi îi îngrijesc, le țin companie, le plătesc facturile, îi însoțesc la controale medicale sau îi vizitează atunci când sunt internați, îi duc la spectacole de sărbători, sărbătoresc evenimente importante din viață, le oferă pachete cadou cu cele trebuincioase, totul pentru ca acești oameni să se simtă iubiți și protejați.

Starea de bine a vârstnicilor este direct legată de modul în care ei se mențin activi și integrați în societate. Astfel, SAMR a creat grupuri și centre de activități care reușesc să aducă împreună vârstnici ce împărtășesc aceeași dorință de a fi utili și de a găsi o sursă de divertisment care să rupă rutina zilnică.

Activitățile sunt gândite astfel încât scopul final, de a fi în slujba celor mai puțini norocoși, să fie mereu păstrat. Grupurile din Cluj, Aiud sau Miercurea Ciuc se întâlnesc constant pentru a participa la acțiuni de gătit, strângeri de donații sau activități spirituale.

Povestește mai departe