Apel caritativ către comunităţile catolice din diasporă

Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi iniţiază şi în acest an campania de strângere de fonduri „Întoarce-ţi privirea spre casă!” pentru a menţine prezentă şi vie în rândul credincioşilor datoria de a fi alături de cei rămaşi singuri acasă.

În aceste vremuri de grea încercare când pandemia şi-a pus amprenta asupra vieţilor noastre, bătrânii bolnavi și izolaţi sunt cei mai afectați.

Caritas Iași face apel la înţelegerea şi bunăvoinţa comunităţilor catolice din diasporă, pentru a oferi sprijin celor  în nevoie, cu prilejul campaniei de suflet „Întoarce-ţi privirea spre casă!” ce se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Programul „Servicii de îngrijire la domiciliu” dezvoltat de Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi este parte a programului naţional cu acelaşi nume, al Confederaţiei Caritas România. Acest program este constituit dintr-o reţea de nouă centre regionale de îngrijire la domiciliu, centre care deservesc peste 30 de localităţi, printre care: Pârgăreşti, Faraoani şi Valea Mare – judeţul Bacău; Roman, Săbăoani, Tămăşeni şi Sagna – judeţul Neamţ; Iaşi, Tansa, Butea, Iugani, Hălăuceşti şi Oţeleni – judeţul Iaşi; Suceava şi Preuteşti – judeţul Suceava, Huşi, Berezeni şi Dodeşti – judeţul Vaslui. Angajaţii şi voluntarii vin anual în sprijinul a peste 1200 de beneficiari din aceste comunităţi.

Scopul Programului „Servicii de îngrijire la domiciliu” este de a acorda servicii de asistenţă socială şi îngrijire medicală la domiciliu vârstnicilor care, din cauza condiţiei lor, sunt izolaţi la pat sau la domiciliu.

Povestește mai departe