A doua întâlnire comunitară în rândul membrilor SenioriNET

Membrii SenioriNET au decis să se revadă lunar în cadrul unor “întâlniri comunitare” online. Ieri seară, de la ora 19.00, a fost a doua reuniune de acest fel.

Ne-am povestit ce mai e nou în organizațiile noastre – activități dedicate vârstnicilor, proiecte, provocări.

Am avut și invitați – Diana Chiriacescu și Mihaela Munteanu (care au prezentat platformasociala.ro – proiect derulat de FONSS in parteneriat cu Caritas Romania (membru fondator SenioriNET), FONPC și Dizabnet.

Am aflat despre viitoarele puncte focale și cursuri de advocacy, strategii de lucru pentru ca serviciile sociale private să fie finanțate.  După 1 ianuarie, va fi publicată procedura prin care în platformă pot fi incluși noi membri din rândul Federațiilor și Rețelelor.

Totodată, coordonatorul Rețelei SenioriNET (Mariana Oancea) ne-a pus la curent cu  propunerile pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea unor Programe de Interes Național pentru dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane vârstnice înaintate Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Idei desprinse din întâlnire:

  • Coalizarea este foarte importantă, dacă dorim să realizam schimbări de impact în sistemul social și dacă dorim să ne facem munca mai ușoară, mai coordonată și mai eficientă.
  • Este benefic să ne încurajam beneficiarii și alte persoane vulnerabile să depună cereri la autoritățle publice, prin care să solicite serviciile de care au nevoie, contribuind astfel la cartografierea nevoilor de servicii sociale și la ”încurajarea” autorităților să bugeteze costuri pentru finanțarea acestora.
  • Este necesar ca noi, furnizorii, să evaluam costurile serviciilor și să rămânem în dialog permanent cu autoritățile pentru a le semnala atât nevoile sociale existente, cât și oferta de servicii.
Povestește mai departe