Am dat startul întâlnirilor cu membrii Rețelei
Marți, 22 iunie, a avut loc prima întâlnire cu membrii Rețelei SenioriNET în cadrul proiectului “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!”
Un nou prilej să ne bucurăm de interacțiunea cu membrii noștri. Am planificat această întâlnire cu scopul de a ne pune la curent cu situația actuală a organizațiilor membre ale Rețelei, privind serviciile pentru vârstnici și proiectele lor. Nevoile pe care le au și provocările cu care se confruntă fiecare dintre organizațiile participante, mai ales în contextul pandemiei, a fost punctul de interes al discuțiilor.
Membrii Rețelei au fost interesați să afle mai multe despre activitățile proiectului și ce oportunități aduce acesta…Cum putem contribui, concret, la rezolvarea unor probleme pe care le întâmpină.
Am împărtășit cu cei prezenți, pașii pe care îi urmărim în vederea dobândirii personalității juridice a Rețelei, precum și idei de proiecte viitoare care să implice și alte organizații cu interes în domeniu. Toate acestea cu scopul unei mai bune reprezentări, punerea în comun a experienței, a bunelor practici și a diverselor resurse.
Membrilor li s-au prezentat, totodată, o serie de documente pe care este necesar să le livreze în acest moment al proiectului, atât cu scopul actualizării informațiilor despre ei, cât și pentru măsurarea nivelului de dezvoltare organizațională.
A fost o primă intâlnire foarte interesantă și care ne-a deschis apetitul pentru revedere pe care am planificat-o la sfârșitul lunii septembrie, la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Mulțumim membrilor care au reușit să fie prezenți la întâlnirea noastră online: Caritas Romania, FSC Bacău, CAG România, CAG Baia Mare, Crucea Rosie Sector 5, Caritas Baia Mare, Societatea Română pentru Prevenirea și Recuperarea Medicală a Persoanelor cu AVC, Filantropia Filiala Reghin, Asociația AS 2001 Alba Iulia, Asociația Samaritenii Orăștieni, Fundația pentru Îngrijirea Vârstnicului Cluj, Fundația Ruhama.
**
Proiect derulat de Confederația Caritas România în parteneriat cu Asociația Four Change, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității de reprezentare a 60 ONG-uri furnizoare de servicii socio-medicale adresate persoanelor vârstnice, prin formalizarea rețelei SenioriNET, în vederea producerii unor schimbări sistemice la nivelul politicilor sociale pentru vârstnici, în special privind practicile de finanțare a serviciilor din fonduri publice.
***
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și cresterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând, în același timp, relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.