ADAM SLATINA TIMIȘ ca reprezentant al SenioriNET la Cel de-al 8-lea Forum Belgia-România

Cel de-al 8-lea Forum Belgia-România a avut loc în Geel, Belgia și a fost găzduit de Colegiul Thomas More în perioada 23 – 25 martie 2022. Discuțiile au vizat stadiul cooperării descentralizate între ambele țări, după mai bine de 30 de ani de colaborare.

Evenimentul și-a propus să încadreze cooperarea dintre Belgia și România, iar tema generală aleasă spre dezbatere a fost “Reziliența” – capacitatea de a îți reveni din adversitate și de a învăța lecții pozitive pentru viitor, având în vedere și situația pandemică.

Ioan Suru, coordonatorul ADAM Slatina Timiș a susținut o intervenție despre proiectul „Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprjinul vârstnicilor din România!”, beneficiile aduse de statutul de membru, obiective de atins conform planului operațional și a procesului de planificare strategică, calendarul activităților ce urmează a fi întreprinse.

Forumul s-a concentrat pe rolul grupurilor locale de acțiune descentralizate în implementarea și realizarea priorităților europene și naționale. Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU și planul european pe termen lung 2021-2027 al UE și NextGenerationEU (cunoscut sub numele de Cadru financiar multianual – CFM) constituie baza pentru derularea proiectelor concrete de reziliență între România și Belgia.

Povestește mai departe