Interviuri cu stakeholderi în vederea elaborării Planului Strategic al Federației

În vederea elaborării Planului Strategic al Federației și, totodată, pentru a răspunde nevoilor membrilor SenioriNET, s-au derulat interviuri cu stakeholderi și aplicat o serie de chestionare organizațiilor membre.

Împărtășim cu voi cele mai relevante concluzii (partea1)

Federația trebuie construită având la bază principii colaborative solide și contribuția individuală

Nevoile organizațiilor membre sunt diferite (în funcție de mărimea acestora) – de la sprijin personalizat la nivel local până la reprezentare și advocacy.

”Unii au nevoie de anvergură. Nevoia lor este ca cineva să petreacă timp cu ministerele. Cei mici au nevoie de suport pentru lucruri foarte pragmatice – cum se acreditează și reacreditează, cum își fac dosarul de licențiere, cum îndeplinesc standardul de calitate (…); sau de un negociator cu autoritatea locală.”

Baza de membri/beneficiari vârstnici a fiecărei organizații membre poate constitui o resursă de cercetare și reprezentativitate solidă la nivel național; potențial foarte mare de vizibilitate la nivelul autorităților locale, centrale, județene, și a federației dar și a problematicii vârstnicilor.

Majoritatea respondenților au evidențiat nevoia de cercetări credibile și de evaluare a nevoilor la nivelul comunităților locale;

”Cercetarea te ajută să identifici topicurile pe care vrei să lucrezi – care va fi prioritarea nr. 1 pentru anul următor? Limitare la o prioritate și la o serie de mesaje de advocacy cheie.”

Povestește mai departe