Impactul pozitiv al social media pentru seniori

Cei mai mulți oameni cred că social media nu este populară în rândul persoanelor în vârstă. Dar acest lucru nu este adevărat. Studiile au constatat că, în ultimii ani, un număr mai mare de seniori se apropie de social media decât orice alt grup de vârstă, ceea ce dovedește că această tehnologie are mari beneficii de oferit și grupurilor de vârstă mai înaintată.

Iată câteva aspecte importante care arată modul în care social media joacă un rol pozitiv în viața persoanelor de vârsta a treia.

Îmbunătățirea sănătății mentale

– Noile studii au constatat că persoanele în vârstă care utilizează social media sunt mai mulțumite de viața lor personală și socială, mai implicate în activități constructive și mai concentrate pe autoeducație și dragoste. În plus, seniorii rămân la curent cu ultimele știri și tendințe, astfel încât adoptă mai puțin obiceiuri precum fumatul și alcoolismul.

Cumpărături la îndemână

– Pentru persoanele în vârstă, ar putea fi o provocare uneori, întrucât vorbim de o mobilitate redusă. Cumpărăturile online au făcut lucrurile mai ușoare. Este cu adevărat benefic pentru persoanele în vârstă să comande online și să se bucure de livrare la domiciliu. Tot ceea ce își doresc este doar la un click distanță și nu mai trebuie să iasă sau să conducă.

Conectare cu prietenii și familia

Social media le oferă un sentiment de conectivitate cu prietenii și familia lor, ceea ce reduce anxietatea și cazurile de depresie. Mulți dintre ei formează grupuri pe rețelele de socializare pentru a rămâne în contact cu toți cei dragi.

Sentimentul de apartenență la o comunitate mai mare

– Social media creează un sentiment de apartenență la o comunitate mai mare în rândul persoanelor în vârstă. Le permite seniorilor să facă parte din multe comunități online și îi face să se simtă conectați pe scară largă: discuții pe chat, apeluri audio/video și împărtășirea de fotografii. Cea mai bună parte a rețelelor sociale este că îi ajută să găsească persoane care gândesc la fel ca ei și să discute despre subiectele care îi pasionează cel mai mult.

Ameliorarea efectelor izolării

– Izolarea seniorilor este o problemă serioasă care poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate mintală la persoanele în vârstă. Utilizarea social media poate reduce într-o oarecare măsură izolarea seniorilor. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie folosită ca un înlocuitor pentru interacțiunea socială în persoană.

Pe lângă aceste beneficii, anumite riscuri sunt, de asemenea, implicate atunci când un adult în vârstă este implicat în activități online și în social media, deoarece internetul este plin de escrocherii, phishing și multe altele. Dacă aveți acasă membri seniori care folosesc social media, trebuie să vă asigurați că aceștia se țin departe de orice conținut rău intenționat de pe internet. Ghidați-i cu privire la ce trebuie și ce nu trebuie să facă pentru a-i proteja de înșelăciuni.

Mai mult aici: https://www.newportcare.com

Povestește mai departe