Caritas Satu Mare: Sfaturi pentru activarea oamenilor care suferă de demență
Membrii SenioriNET pun la dispoziția celor interesați un material resursă deosebit de valoros despre îngrijirea persoanelor cu demență.
Broșura este destinată să ofere îngrijitorilor informații valoroase, sfaturi și asistență pentru angajarea în diferite activități și activarea persoanelor cu demență.
În cazul îngrijirii persoanelor cu demență, angajarea într-o activitate șia ctivarea lor reprezintă un factor esențial care poate îmbunătăți calitatea vieții și care sporește enorm bucuria de viață a celor afectați. Accentul este pus atât pe persoană, cât și pe dorințele și nevoile acesteia, motiv pentru care importanța îngrijirii persoanelor cu demență este foarte mare. Provocările cu care se confruntă îngrijitorii, în fiecare zi, necesită flexibilitate, creativitate și empatie pentru a garanta îngrijirea celor afectați, în mod optim. Acest lucru include, de asemenea, menținerea și promovarea abilităților existente ale persoanelor cu demență.
Broșura este un material suport foarte valoros pentru cei care lucrează în îngrijirea persoanelor cu demență. Materialul cuprinde stimulări și posibilități de activare și de angajare. Totodată, broșura oferă exemple care pot fi dezvoltate în continuare. Broșura poate fi utilizată ca și fișă de lucru, cuprinde și spațiu pentru notițe, pagini pot fi decupate, copiate și refolosite.
Pe scurt din cuprinsul broșurii:
- Ce înseamnă demența?
- Evoluția demenței
- Ce înseamnă angajarea și ce fel de efecte pot fi obținute?
- Ce înseamnă activarea și ce fel de efecte pot fi obținute?
- Principii de bază pentru angajarea oamenilor cu demență
- Exemple pentru a putea deschide o conversație
- Exemple de activare din practică (diferite cazuri)
- Stimulări de angajare în viața de zi cu zi
- Colecție de exemple practice
Materialul integral este disponibil aici.